Egy bizonyos cégméret felett már szükség van állandó informatikai segítségre. A szerverek kezelésére, a munkaállomások hibajavítására, a programok telepítésére és frissítésére és egyéb informatikai tevékenységre. Ahol több szerver és több PC és laptop dolgozik folyamatosan, ott nem lehet káosz. Az idő hatékony munka elvégzéséhez profi informatikai rendszer kell és olyan üzemeltető, aki naprakész informatikai tudással rendelkezik. Egy informatikus alkalmazása viszont jóval magasabb költséggel jár, mint a kiszervezett rendszergazdai szolgáltatások. Sok esetben nincs is napi 8 órás munka egy adott cégnél, ezért az informatika kiszervezése sok cég számára nyújt kedvezőbb megoldást. Egy informatikai üzemeltető cég ráadásul összegyűjti a legjobb szakembereket, hogy az ügyfélkérések mindig a megfelelő szakemberhez kerüljenek.

Költséghatékonyság

Sok esetben azért szervezik ki a cégek az informatikát, mert kedvezőbb díja van a rendszergazda szolgáltatásoknak, mint állandó rendszergazdát alkalmazni. A kiszervezett szolgáltatásokkal kapcsolatban már jó tapasztalataik vannak a cégeknek. Nagyon sok olyan szakma van már, ami kiszervezetten ugyanolyan hatékonyan vagy sok esetben még hatékonyabban tud működni, mint, ha csak egy emberre bízzák rá a munkát. Az elsők között volt a marketing szolgáltatások kiszervezése. A reklámügynökségek, média és PR ügynökségek komoly szakemberekből álló csapatokat építettek, így a megrendelők a legjobb szakmai csapatokkal tudtak hatékonyan dolgozni. A PR-os csapat gyártotta a szöveges tartalmakat és intézték a sajtómegjelenéseket, szervezték az eseményeket. A kampánymenedzserek intézték az online hirdetéseket, a grafikusok és webfejlesztők gyártották a megjelenéseket, weboldalakat. Mindez egy hatékony marketing gépezetként működött és működik, amit egy marketinges egy személyben nem tud ugyanilyen hatékonysággal elvégezni. Mindezek mellett a reklámügynökség szolgáltatási havidíja még kedvezőbben is alakult, mint ha a cég egy profi marketingest alkalmazott volna.

Ugyanez igaz ma a IT üzemeltetés területén is. Azok a cégek, akik IT outsourcing szolgáltatásokat nyújtanak, több tehetséges és szakmailag képzett informatikust alkalmaznak, akik nagyvállalatoknak és KKV cégek számára is segítséget tudnak nyújtani. Mivel ezek az IT szakemberek nem egy, hanem több cég számára biztosítanak IT üzemeltetést, így a költségek is kedvezőbben alakulnak. Az IT outsourcing szolgáltatások rugalmasságával és annak díjazásával egy klasszikusan alkalmazott rendszergazda nem tud versenyezni. Természetesen nagyon sok cégnél elengedhetetlen az állandó jelenlét. Sok olyan ügyfelünk van, ahol kiegészítésként alkalmaznak csak rendszergazda szolgáltatást de a helyi rendszergazdára mindenképpen szükség van. Egy bizonyos cégméret felett állandó rendszergazdát kell alkalmazni! Viszont ha a cég nem tud állandó 8 órás munkát biztosítani a rendszergazdának, akkor a kiszervezett rendszergazda szolgáltatással sokat lehet okosan spórolni.

Skálázhatóság

Cégek életében a változás gyorsan bekövetkezhet. Egy gyors növekedés, vagy új informatikai rendszerek bevezetése esetén, vagy éppen csökkenés, leépítés esetén az informatikai feladatokat ugyanolyan hatékonysággal kell ellátni, mint a változás előtt. Az informatikai szolgáltatásokat érintő változásokat a legrugalmasabban akkor lehet lekövetni, ha külsős IT szolgáltató céggel van szerződése az adott vállalatnak. Gyors létszámnövekedés esetén mi a szolgáltatásaink óraszámát a sokszorosára tudjuk növelni. Ha idáig csak egy vagy két kollégánk dolgozott az adott cég informatikai megoldásain de hirtelen sokkal több feladatot kell ellátni, akkor növelni tudjuk kapacitásainkat, mert több informatikus kollégánk van, akiknek a kapacitása növelhető vagy feladataik átszervezhetők. Van persze olyan eset is, amikor azt kérik tőlünk ügyfelek, hogy létszámcsökkenés miatt kevesebb rendelkezésre állásra van szükségük. Ezt is rugalmasan tudjuk kezelni, hogy ügyfeleink számára az együttműködésünk minden esetben komfortos legyen.

Szakértelem

Rendszergazda szolgáltatásainkat azért választják sokan, mert több szakmai területet is profin tudunk kezelni. Van olyan kollégáink, akik a felhőtechnológia területén képzettek. Microsoft Azure és AWS szerverekre specializálódtak vagy Linux szerver specialisták. Cégünk Suse Gold partner minősítéssel rendelkezik, de Azure, Acronis, Microsoft és egyéb területeken is minősített és nagy gyakorlattal rendelkező kollégák segítik ügyfeleinket. Vannak olyan cégek, ahol alkalmazott rendszergazda mellett biztosítunk szakmai segítséget. Ha például a helyi rendszergazda szolgáltatásai mellett Azure szerverüzemeltetésre van szükség, akkor abban is tudunk segíteni. De, ha a rendszergazda szabadságra megy és helyettesítésre van szükség, akkor ebben is tudunk segíteni.

IT biztonság

Biztonság

Az IT biztonság minden cég számára a legfontosabb tényező. Nagyon sok cég működését komolyan befolyásolja az informatikai biztonság megléte vagyis még inkább annak hiánya. A cégek kereskedelmi és pénzügyi tevékenysége szinte teljes mértékben digitális. Mindent a számítógépen tárolunk. A levelezéseinket, adatbázisokat, pénzügyi adatokat, számlákat, szerződéseket, táblázatokat, dokumentumokat. Ezek megléte az alapvető működés alapjait jelentik. Cégünk az IT biztonság érdekében mindent megtesz, hogy levelezése biztonságban legyen, levelezéseiről helyi és felhős mentések is készüljenek, szerverén tárolt adatai több forrásból is visszaállíthatóak legyenek és, hogy a lehető legmagasabb vírusvédelemmel védje ügyfeleinek adatait, rendszereit.

Kiegészítő szolgáltatás

Érdemes számolni velünk akkor is, ha csak a helyi rendszergazda/ rendszergazdák vagy informatikusok munkájának támogatására van szükség. Informatikai részfeladatokat is szívesen vállalunk. Szerverbérlésben, szerverüzemeltetésben, ERP és egyéb programok üzemeltetésében is segítünk. Ha a hálózatot kell megtervezni, vagy a helyi szervert kell rendbe rakni, felújítani, akkor is számíthatnak ránk.

Az informatikát tehát biztonsággal szervezhetik ki akkor is, ha teljes egészében vagy csak részben bíznák ránk az IT üzemeltetést. Az első megbeszélés a megismerkedésről és az igények felméréséről szól, ezért az első találkozónknak nincs külön díja. Ezzel is támogatjuk, hogy az esetleges váltás, a lehető legkisebb kockázatot jelentse ügyfeleinknek.

Kérdése van? Vagy érdeklődik?
írjon nekünk