Biztonsági mentés

⋅ teljes levelezés mentés 
⋅ teljes munkaállomás mentés 
⋅ több rétegű dokumentum mentés
⋅ gyors helyreállítás

SZERVEREK MENTÉSE

Felhős biztonsági mentés, helyi szerverre történő mentés, más fizikai helyen történő biztonsági mentés 

MUNKAÁLLOMÁSOK MENTÉSE

Számítógépek, laptopok, mobil munkaállomások teljes mentése és gyors helyreállítása

LEVELEZÉS MENTÉSE

Minden bejövő és kiküldött levelezés
teljes biztonsági mentése,
teljes levelezés archiválás

A pótolhatatlan értékes fájlok nem tűnhetnek el egy hiba vagy váratlan esemény miatt és nem kerülhetnek illetéktelenek kezébe egy kiaknázatlan biztonsági résnek köszönhetően!

bIZTONSÁGI MENTÉS

A biztonsági mentés jelentősége kifejezetten fontos! Az a cég, akinek nincs biztonsági mentése, illetve biztonsági mentési stratégiája, az rendkívül sebezhető informatikai szempontból. A biztonsági mentés stratégiájával kapcsolatban segítünk ebben a cikkben, hogy mindenki, számára ideális módon tudjon gondoskodni a céges adatai védelméről.

A biztonsági mentéseket folyamatosan ellenőrizni is kell, illetve tesztelni kell a helyreállítást is, hogy adatvesztés esetén ne érjen senkit váratlan meglepetés. Ha biztonsági mentésre kell ideális megoldás, akkor a DigITal365 csapatára mindig számíthatnak! Cégünk nagy tapasztalattal rendelkezik a felhő alapú biztonsági mentés és a fizikai  eszközökön tárolt biztonsági mentés legmegfelelőbb csatornáiról és alkalmazásairól.

Levelezés mentése

A teljes levelezések mentésére is több megoldást tudunk kínálni. Már a levelek elolvasása előtt is minden bejövő levelet le tudunk archiválni, így nem lehet arra hivatkozni, hogy véletlenül törölve lett egy fontos üzenet. A levelezés biztonsági mentése minden céges levelet, mellékleteivel együtt ment, az archívumban pedig nagyon könnyen visszakereshető bármilyen e-mail.

Biztonsági mentés

Védelem az adatvesztés ellen!

Az információ az életünk szerves része, és az digitalizáció térhódításával egyre több adatot tárolunk elektronikus eszközökön. Legyen szó személyes fényképekről, üzleti dokumentumokról vagy fontos projektjeinkről, az adatok elvesztése komoly problémákat okozhat. Ezért rendkívül fontos, hogy megfelelő biztonsági mentési intézkedéseket tegyünk, hogy megvédjük adatainket és elkerüljük az adatvesztést. Ebben a cikkben a biztonsági mentés jelentőségéről és különböző mentési módszerekről fogunk beszélni.

Miért fontos a biztonsági mentés?

A biztonsági mentés az adatok másolását és tárolását jelenti olyan módon, hogy azokat később vissza lehessen állítani, ha valami baj történik velük. Számos okból fontos ezért a biztonsági mentés…

Adatvesztés megelőzése

A számítógépek és más digitális eszközök hibákat szenvedhetnek el, vagy akár fizikai károkat is elszenvedhetnek, ami adatvesztést eredményezhet. Egy rosszindulatú szoftver, például egy vírus vagy rosszindulatú kémprogram is képes adatokat törölni vagy titkosítani. A rendszeres biztonsági mentés segít megelőzni az ilyen adatvesztéseket.

Hiba- és balesetvédelem

Az emberi hibák vagy véletlen törlések is gyakoriak. Lehet, hogy véletlenül törli a fontos fájlokat, vagy formáz egy merevlemezt anélkül, hogy elmented az adatait. A biztonsági mentésekkel ilyen esetekben is könnyen vissza lehet állítani az elvesztett adatokat

Védelem a fizikai károktól

Tűz, árvíz, földrengés vagy más természeti katasztrófa esetén a hardvereszközök károsodhatnak, és az adatok elveszhetnek. Ebben az esetben is a távoli biztonsági mentések lehetnek az egyetlen módja az adatok helyreállításának.

Zökkenőmentes üzleti működés

Az üzleti szektorban a fontos dokumentumok, ügyféladatok és egyéb adatok elvesztése jelentős veszteségeket okozhat. A biztonsági mentési rendszerrel az üzleti folyamatok zavartalanul folyhatnak tovább, még adatvesztés esetén is.

Hogyan készítsünk biztonsági mentést?

Most, hogy tudjuk, miért fontos a biztonsági mentés, nézzük meg, hogyan lehet hatékonyan mentést készíteni az adatokról. Számos különböző mentési módszer létezik, és fontos kiválasztani azt, amelyik legjobban
megfelel az egyéni vagy vállalati igényeknek.

Biztonségi mentés S.O.S.

Ha gyors segítségre van szükséged biztonsági mentéssel kapcsolatban, hív minket,
vagy írj üzenetet!

Telefonszám

(+3620) 4683963

Automatikus mentési szoftverek

Az automatikus mentési szoftverek segítségével könnyen beállíthatja a rendszeres mentéseket. Ezek a szoftverek naponta, hetente vagy havi rendszerességgel képesek biztonsági mentéseket készíteni a kiválasztott fájlokról vagy teljes merevlemezekről. A legtöbb modern operációs rendszer is tartalmaz ilyen szolgáltatást.

Felhőalapú tárolás

A felhőalapú tárolási szolgáltatások lehetővé teszik, hogy az adatokat távoli szervereken tárolja. Ez egy kiváló megoldás, mivel az adatokat távoli helyen tartja, így a fizikai károk vagy lopás esetén is biztonságban vannak. Néhány népszerű felhőalapú tárolási szolgáltató például a Google Drive, Dropbox és Microsoft OneDrive.

Külső merevlemez vagy USB meghajtó

Egy külső merevlemez vagy USB meghajtó használata lehetővé teszi az adatok helyi tárolását és védelmét. Ezek az eszközök könnyen hordozhatók, így az adatok mindig kéznél vannak. Fontos azonban, hogy a külső meghajtót vagy merevlemezt ne tartsa ugyanazon a helyen, ahol a számítógép van, hogy fizikai károktól védve legyenek.

Hálózati mentés

A hálózati mentés azt jelenti, hogy az adatokat egy másik számítógépre vagy szerverre menti, amely a hálózaton keresztül elérhető. Ez különösen vállalati környezetekben hasznos, mivel lehetővé teszi az adatok központi tárolását és védelmét.

Manuális mentés

Ha nincs szüksége rendszeres mentésekre, akkor manuális mentéseket is készíthet. Egyszerűen másolja át az adatokat egy másik eszközre, például egy DVD-re vagy egy másik merevlemezre. Az ilyen mentéseket időnként kézzel frissíteni kell.

Biztonsági mentés hatékonyan

Rendszeres időközönként frissítse a mentéseket
Az adatok gyorsan változhatnak, ezért fontos rendszeresen frissíteni a biztonsági mentéseket. Állítson be egy ütemtervet, amely meghatározza, milyen gyakran készít mentéseket, és tartsa be azt.

Tartsa külön a mentéseket
A biztonsági mentéseket ne tartsa ugyanazon a helyen, ahol a számítógép vagy az eredeti adatok vannak. Így megelőzheti, hogy a mentések ugyanolyan károsodást szenvedjenek, mint az eredeti adatok.

Használjon erős jelszavakat és titkosítást
Ha felhőalapú tárolási szolgáltatásokat használ, győződjön meg arról, hogy erős jelszavakat használ, és adatait titkosítva tárolja. Ez megvédi az adatokat a rosszindulatú támadásoktól.

Ellenőrizze a mentéseket
Időnként ellenőrizze a mentéseket, hogy megbizonyosodjon róla, hogy azok helyesen működnek, és az összes szükséges adatot tartalmazzák. Ha bármilyen hiba vagy hiányosság merül fel, azonnal javítsa ki.

Szakértői segítség

A digital365.hu egy megbízható szolgáltató, amely a Biztonsági Mentés és Archiválás szakszerű kivitelezésével is foglalkozik. Szolgáltatásaink közé tartoznak automatikus mentési szoftverek konfigurálása, felhőalapú tárolási lehetőségek biztosítása, külső merevlemezek és USB meghajtók ajánlása, hálózati mentési megoldások kialakítása és manuális mentési eljárások segítése. A digital365.hu szakemberei mindent megtesznek annak érdekében, hogy az Ön vagy vállalata adatai maximális védelmet élvezzenek, és bármikor visszaállíthatók legyenek, ha szükséges.

Ne feledje, hogy a biztonsági mentéseknek rendszereseknek és konzisztenseknek kell lenniük, és megfelelő helyen kell tárolni őket. Ne hagyja, hogy az adatvesztés meglepetésszerűen érje, és tegyen meg mindent annak érdekében, hogy adatvédelme biztonságban legyen a digital365.hu által kínált szolgáltatásokkal. A biztonsági mentési intézkedések mindig kifizetődőek lesznek, amikor szükség van rájuk. Bízza ránk az adatvédelmét, és élvezze a nyugodt és biztonságos adattárolás előnyeit.