Az asztali számítógépek és laptopok eladásai 2022-ben elsősorban a recessziónak és globális inflációnak köszönhetően erősen visszaesett.  A legnagyobb visszaesés pedig az év utolsó negyedévében következett be.

Ez a hír azért aggasztó, mert a következő évekre előrevetíti azt a tényt, hogy a cégek informatikai eszközökre kevesebbet fognak költeni. A technika rohamosan fejlődik, amivel lépést kell tartani, ezért olyan új megoldásokra lesz szükség, amely gyakori beszerzés nélkül is biztonságos megoldást nyújt a cégek számára.

A 2023-as első jelentések alapján a PC-eladások éves szinten több mint 25%-kal estek vissza 2022 utolsó negyedévében, csakúgy, mint az értékesített hardverek ára.

Minden nagyobb PC-gyártó tapasztalta a PC-eladások jelentős visszaesését, a Dell pedig a negyedik negyedévben érintette a legsúlyosabban; az eladások 37%-os visszaesését tapasztalták. A legkevésbé az Apple érintette, mindössze 2,1%-os visszaeséssel.

Az eladások csökkenése nem változtatta meg a világ három legnagyobb PC-szállítóját, a Lenovo megőrizte első helyét, második helyen a HP és harmadik helyen a Dell végzett.

Az átlagosan 30%-os globális visszaesésből következik, hogy a cégek ezek után is még lassabb ütemben fogják fejleszteni IT eszközeiket, ezért az informatikusoknak és rendszergazdáknak biztosítaniuk kell, hogy a meglévő eszközök minél tovább működjenek megfelelően.

A rendszeres hardver karbantartások, fejlesztések és frissítések még nagyobb jelentőséggel bírnak majd, mert a cégekre nehezedő költségek és újabb nehézségek nem teszik lehetővé az eszközpark megújítását vagy bővítését.

A hardver optimalizálás mellett óriási jelentősége van a felhő alapú rendszerek használatának. A felhőalapú szolgáltatások és alkalmazások kisebb hardver erőforrást igényelnek, melyek használatával kisebb hangsúlyt kell fektetni a hardverek kapacitására.

Microsoft 365 szolgáltatások

A tavalyi évben még Office 365 néven működő új nevén Microsoft 365 egy felhőplatform, olyan alkalmazásokat tartalmaz, mint a Microsoft Teams, a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook és a OneDrive.

A felehő alapú alkalmazások használata ugrásszerűen növekszik. A Microsoft Üzleti csomagjai között mindenki megtalálja a számára leghasznosabb csomagot. A legkedvezőbb díjszabású Vállalati alapverzióban is 1 TB felhőtárhellyel gazdálkodhat minden felhasználó. A levelezés, dokumentumkezelés és megosztások pedig a gyors és biztonságos irodai munkát alapozzák meg.

Azure Cloud szerver megoldások


Az Azure szintén a Microsoft felhőmegoldása, a lehetőségek pedig az Azure-on belül szinte végtelenek. A biztonságos adattároláson, hibrid szervermegoldásokon, többfelhős infrastruktúrák egyesítésén kívül rengeteg egyéb lehetőséget kínál felhasználóknak és fejlesztőknek egyaránt. Ügyfeleinknek mi mindezek közül a szervermegoldásokat biztosítjuk. Megtervezzük az új struktúrákat, elvégezzük a migrálást és biztosítjuk az üzemeltetést.

A felhőmegoldások bárhonnan elérhetőek, könnyen kezelhetőek, biztonságosak és rugalmasak. Egyéb előnyeik között szerepel, hogy platform független. Ha munkakörnyezete felhő alapon ki van építve akkor dokumentumait, leveleit és alkalmazásait el tudja érni laptoprol, telefonról vagy más internetes eszközökről, operációs rendszertől függetlenül, ami hatalmas előny.

Bár a visszaeső PC eladások valóban aggasztó tények, mert megfelelelő technikai eszözökkel a munka is könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb, a cloud alapú technikáknak köszönhetően azért a cégeknek sikerül majd megtalálni mindig azokat a megoldásokat, amelyek költségkímélőbbek és rugalmasabbak.

Kérdése van? Vagy érdeklődik?
írjon nekünk